0
Twój koszyk jest pusty.
     

Colostrum (siara bydlęca)

w kapsułkach

kolostrum
54,90 

INFORMACJA O PRODUKCIE »

Suplement stanowi uzupełnienie diety w Colostrum (colostrum bovinum) czyli pierwsze mleko krowie (młodziwo), które charakteryzuje m.in. bardzo wysokie stężenie immunoglobulin G (IgG): ...czytaj więcej

Suplement Diety, zawartość netto: 90 kapsułek

Producent i dystrybutor: Młyn Oliwski Sp. z o.o. ul. Spacerowa 18, 80-330 Gdańsk

Ostrzeżenia:
Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby.
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
Data minimalnej trwałości znajduje się z boku opakowania.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Zawiera białko mleka krowiego
Przechowywanie:
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego w temperaturze poniżej 25 stopni C.

SKŁADNIKI »

colostrum z mleka krowiego standaryzowane na 30% immunoglobulin (IgG), kapsułka żelatynowa


SPOSÓB UŻYCIA »

spożywać 1 kapsułkę trzy razy dziennie popijając wodą .
1 kapsułka = 360 mg colostrum, w tym immunoglobuliny 108 mg
3 kapsułki = 1080 mg colostrum, w tym immunoglobuliny 324 mg

Siara bydlęca (colostrum bovinum) czyli pierwsze mleko krowie (młodziwo)
standaryzowane na 30% immunoglobulin (IgG)

Colostrum (Siara, młodziwo) to najbardziej skoncentrowane źródło biologicznie aktywnych składników wytwarzanych od tysięcy lat przez wędrujące po naszej planecie ssaki mleczne. Kolostrum powstaje bezpośrednio przed urodzeniem i przeznaczone jest do karmienia potomstwa. Kolostrum jest bogate w przeciwciała i składniki ochronne niezbędne do utrzymania zdrowia i witalności ssaków.


Suplement Diety – Bene Vobis® Colostrum zawiera siarę bydlęcą (colostrum bovinum) czyli pierwsze mleko krowie (młodziwo), które charakteryzuje m.in. bardzo wysokie stężenie immunoglobulin G (IgG). Przeciwciała te zostały wyprodukowane przez układ odpornościowy matki w odpowiedzi na ekspozycję wielu różnych czynników w ciągu jej życia, a następnie przeniesione do siary przed urodzeniem potomstwa co ma dla niego szczególne znaczenie. Ponadto spożywanie siary wpływa na metabolizm, układ hormonalny i stan odżywienia cielęcia oraz stymuluje funkcję przewodu pokarmowego i jego rozwój.


Krowy są idealnym źródłem siary z trzech powodów:

  • Poprawa żywienia, zarządzania i zdrowia krów mlecznych doprowadziła do większej produkcji siary w ciągu ostatnich 100 lat. Najpierw zaspokajane są potrzeby cielęcia, a tylko nadwyżkę siary można w humanitarny sposób zebrać do innych celów.
  • Pod wieloma względami siara bydlęca jest silniejsza niż siara ludzka. Noworodki ludzkie mają bardziej wykształconą funkcję immunologiczną ze względu na przenoszenie przez łożysko przeciwciał i różnych białek /peptydów, które nie występują u przeżuwaczy (ssaków z czterema komorowymi żołądkami, takimi jak krowy, kozy, owce). Z tego powodu czynniki te są skoncentrowane i zatrzymane w siarze bydlęcej do karmienia cieląt natychmiast po urodzeniu.
  • Biologicznie aktywne składniki są identyczne lub funkcjonalnie identyczne, niezależnie od gatunku, pochodzenia lub zastosowania.

OPINIE I KOMENTARZE

Na razie brak recenzji produktów.

Tylko zalogowani klienci którzy zakupili ten produkt mogą wystawić ocenę.

Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com