0
Twój koszyk jest pusty.
     

Witamina C (kwas L-askorbinowy)

w kapsułkach

witaminaC kapsułki
19,90 

INFORMACJA O PRODUKCIE »

Suplement wyprodukowany na bazie specjalnie wyselekcjonowanych i oczyszczonych słodkich ziemniaków
stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędną do prawidłowego funkcjonowania organizmu Witaminę C która:
...czytaj więcej
• pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia właściwego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek dziąseł, zębów oraz skóry
• pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
• pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich, pod warunkiem spożywania 200 mg powyżej zalecanej porcji
• wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
• przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
• przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
• zwiększa przyswajanie żelaza
• pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E

Suplement Diety, zawartość netto: 100 kapsułek po 1000 mg (100 g).

Producent i dystrybutor: Młyn Oliwski Sp. z o.o. ul. Spacerowa 18, 80-330 Gdańsk
Produkt jest wytwarzany zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) w certyfikowanym laboratorium.

UWAGA
Istnieje możliwość zażółcenia żelatynowej kapsułki. Nie wpływa to na jakość produktu.


Ostrzeżenia:
Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby.
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
Data minimalnej trwałości znajduje się z boku opakowania.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywanie:
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego w temperaturze poniżej 25 stopni C.

SKŁADNIKI »

Witamina C (kwas L-askorbinowy), żelatyna (otoczka kapsułki)

SPOSÓB UŻYCIA »

1 kapsułka dziennie wraz z posiłkiem. Spożywać popijając dużą ilością wody
1 kapsułka = 1000 mg tj. 1250% RWS*

*referencyjna wartość spożycia

OPINIE I KOMENTARZE »

Na razie brak recenzji produktów.

Tylko zalogowani klienci którzy zakupili ten produkt mogą wystawić ocenę.

Witamina C (kwas L-askorbinowy) z batatów

Witamina C (kwas L-askorbinowy) z batatów

Bataty (łac. Ipomoea batatas) lub inaczej słodkie ziemniaki, to rośliny pochodzące z Ameryki Południowej i Środkowej, które do Europy trafiły za sprawą Krzysztofa KolumbaIstnieje około 400 odmian tej niezwykłej rośliny, które prócz właściwości różni od siebie barwa miąższu oraz kolor skórki. Bataty stanowią idealny surowiec do produkcji kwasu l-askorbinowego.

Witamina C

Witamina C jest związkiem niezbędnym do funkcjonowania organizmów żywych. Organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie syntetyzować kwasu l-askorbinowego, dlatego musi być on dostarczany z pożywieniem lub poprzez odpowiednią suplementację. Codzienne dostarczanie witaminy C jest konieczne, ponieważ bierze ona udział w szeregu reakcji metabolicznych warunkujących utrzymanie naszego organizm w zdrowiu i dobrej kondycji. Niedobór tej witaminy niesie za sobą wiele przykrych dolegliwości, takich jak szkorbut, kruchość naczyń krwionośnych czy osłabienie układu odpornościowego. Przyjmowanie dobrej jakości kwasu askorbinowego stanowi podstawę suplementacji osób interesujących się uzupełnianiem swojej codziennej diety w dobroczynne składniki.

Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com